Gewichtsbeheersing

De Chinese geneeswijzen hebben een geheel eigen kijk op gezondheid en dus ook op het probleem van overgewicht en afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan worden afgezet tegen de persoonlijke energiebalans.

Dorntherapie en Breuβmassage

De Dorn Methode is een methode om op een vriendelijke en zachte manier beenlengteverschil, bekkenscheefstand en verschoven wervels te corrigeren en rug- en gewrichtsklachten te behandelen.

Veel voorkomende ziektebeelden

Zoals huidproblemen, hoofdpijn, migraine en chronische vermoeidheid.

De vrouw

Klachten van het hormonaal systeem tijdens verschillende periodes in het leven van de vrouw: menstruatie, PMS, de overgang en de menopauze.

Triggerpointtherapie van voet en onderbeen

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan:

  • Chronische overbelasting van de spier (door bijvoorbeeld een langdurige verkeerde werkhouding).
  • Acute overbelasting of een ongeval
  • Periode van gipsimmobilisatie (bijvoorbeeld na een breuk)
  • Houdingsafwijkingen
  • Te hard of verkeerd trainen

Soms is het niet duidelijk wat de oorzaak van de klacht is: de klachten zijn geleidelijk ontstaan en toegenomen.

4 lagen Reflexologie van de voet of hand

Hier wordt vanuit 3 uitgangspunten gewerkt: de reflexgebieden, de anatomie van de voet of hand (spieren, pezen, banden, botten, bloedcirculatie en zenuwbanen) en energie.

Anatomie: je maakt onderscheid tussen een verstoring op het fysieke vlak of in een reflexzone gebied.

Energie: alles wat leeft bevat energie. Hier zorg je ervoor dat er een goede uitwisseling is van nieuwe en verbruikte energie.

Gewichtsbeheersing

De Chinese geneeswijzen hebben een geheel eigen kijk op gezondheid en dus ook op het probleem van overgewicht en afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan worden afgezet tegen de persoonlijke energiebalans.

Zwangerschapsreflexologie

"Je voeten dragen je zwangerschap"

Zwanger zijn is bijzonder. Tijdens je zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er veel veranderingen plaats.

Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren, zowel lichamelijk en geestelijk.

Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Zwangerschapsreflexologie geeft verlichting bij tal van klachten en problemen tijdens de zwangerschap, zoals misselijkheid, maagzuur, rugpijn, bekkenpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen, obstipatie, blaasontstekingen, vocht vasthouden (oedeem) en slapeloosheid.

Ook als er geen specifieke klachten zijn is zwangerschapsreflexologie waardevol. Het geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning.

Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.