Wat is reflexzonetherapie?

"Het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam is ongelooflijk sterk"

Reflexzonetherapie is een alternatieve geneeswijze. Het is een eeuwenoude vorm van massage, waarvan de wortels liggen in China, India en Egypte. Reflexzonetherapie is gebaseerd op het geloof dat er een samenhang bestaat tussen lichaam en geest en dat zones in onze voeten, handen, gezicht en oren in verbinding staan met alle organen en weefsels in het lichaam.

Als iemand ziek is of uit balans, kunnen de energiekanalen geblokkeerd zijn. De blokkades kunnen, door deze zones te masseren, opgeheven worden zodat het lichaam weer in balans kan komen. Het lichaam doet dit helemaal zelf - het wordt ook wel het 'zelfgenezend vermogen' genoemd.

Naast de westerse reflexologie (masseren van reflexpunten) gebruik ik in mijn praktijk ook de Chinese technieken (reflexzones, meridiaanbanen en acupunctuurpunten) en denkwijze. Dit geeft een andere insteek en benadering op klachten.

Verder pas ik ook energetische massages toe. Hierbij wordt gemasseerd met hele zachte druk. De energetische massages hebben vooral invloed op de energiebalans, werken sterk op de geest en zijn zeer rustgevend

Een holistische therapie

"Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht, maar naar de totale mens"

Reflexzonetherapie is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar naar de totale mens. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op allerlei gebieden en voor mensen van alle leeftijden. (jong tot oud)

Reflexzonetherapie is een op zichzelf staande therapie maar werkt ook goed als ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg en kan ook preventief worden ingezet.

 

Door reflexzonetherapie wordt o.a.:

  • de doorbloeding, lymfe- en enegie doorstroming verbeterd
  • de voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels
  • de afvalstoffen sneller afgevoerd
  • het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, het lichaam is in staat zichzelf te herstellen en in balans te brengen
  • energieblokkades opgeheven

Daarnaast heeft het een sterk ontspannend effect, wat voor een vitaliserend en opbouwend effect van het lichaam zorgt. Dit bevordert het natuurlijk lichamelijk, psychisch en emotioneel evenwicht.