Wat is reflexzonetherapie?

"Het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam is ongelooflijk sterk"

Reflexzonetherapie is een alternatieve geneeswijze. Het is een eeuwenoude vorm van massage, waarvan de wortels liggen in China, India en Egypte. Reflexzonetherapie is gebaseerd op het geloof dat er een samenhang bestaat tussen lichaam en geest en dat zones in onze voeten, handen, gezicht en oren in verbinding staan met alle organen en weefsels in het lichaam.

Als iemand ziek is of uit balans, kunnen de energiekanalen geblokkeerd zijn. De blokkades kunnen, door deze zones te masseren, opgeheven worden zodat het lichaam weer in balans kan komen. Het lichaam doet dit helemaal zelf - het wordt ook wel het 'zelfgenezend vermogen' genoemd.

Naast de westerse reflexologie (masseren van reflexpunten) gebruik ik in mijn praktijk ook de Chinese technieken (reflexzones, meridiaanbanen en acupunctuurpunten) en denkwijze. Dit geeft een andere insteek en benadering op klachten.

Verder pas ik ook energetische massages toe. Hierbij wordt gemasseerd met hele zachte druk. De energetische massages hebben vooral invloed op de energiebalans, werken sterk op de geest en zijn zeer rustgevend